Gondol, 2021-07-12

WitcherCon – en digital tvåtimmarsshow

Den 17 december och lagom till jul har säsong 2 av Witcher premiär. Redan den 23 augusti har den animerade fristående serien premiär på Netflix.

Detta offentliggjordes under WitherCon – en av digital tvåtimmarsshow med allt du behöver veta om Witcher-världen i form av spel, böcker, kommande seriealbum och tv-serier.

I september utkommer Ovädrens tid – den senaste översättningen på svenska.

Witcher är förutom Netflix största tv-seriesatsning någonsin, även ett av världens mest spelade tv-spel och mest lästa fantasybokserier. TV-spelen har sålt i över 50 miljoner exemplar, böckerna i över 15 miljoner exemplar samt sågs säsong 1 av tv-serien 76 miljoner gånger bara de två första månaderna.

I showen berättade skådespelaren Henry Cavill som spelar huvudrollen som Geralt att han är ett stort fantasyfan och älskar böckerna. Han kommer även ut som gammal rollspelare.

Här är de trailers som släpptes under Witchercon:

Ovädrens tid

Geralt är häxkarlen vars uppdrag är att beskydda vanliga människor från de monster som härjar i skuggorna. Precis som alla häxkarlar bär han alltid ett magiskt emblem, förtrollade drycker och varje häxkarls stolthet – två svärd. Ett gjutet i metall och ett i silver. Men vad skulle ske om Geralt förlorade sina vapen?

Damen i sjön

Efter att ha vandrat genom en portal i Svalornas Torn, och därmed nära undflytt döden, finner häxflickan Ciri sig i en helt annan värld… En värld tillhörande alver. Hon är fångad utan väg ut. Tid verkar inte existera och det finns inga uppenbara gränser eller portaler där hon kan återvända till sin egen värld. Men Ciri är ett barn av profetia, och hon kommer inte låta sig bli besegrad.

Svalans torn

Världen står i brand och Ciri, arvtagerska till Cintras tron, är försvunnen. Hon har förklätt sig till en obetydlig tjuv och lever för första gången i sitt liv helt fritt utan att någon vet vem eller var hon är. Det är inte bara häxkarlen Geralt och hans allierade som letar efter henne – båda sidor i det brutala krig som härjar har skickat ut blint hängivna legosoldater för att söka upp henne.

Elddopet

Magikernas orden har förintats i en otäck attack och Geralt har skadats illa. Häxkarlen, vars uppgift i livet är att beskydda de oskyldiga och utsatta, och försvara dem mot alla de onda krafter som allt mer har tagit över världen, är nu maktlös. Kriget mellan Nilfgaard och kungadömena i norr är nu fullskaligt och magins – och världens – framtid hotad.

Föraktets tid

Kungarna och arméerna av de olika släktena manövrerar sina positioner, alla fruktande invasioner från fiender andra sidan floden. Intriger, oenighet och uppror infekterar alla parter. Efter decennium av förtryck strider alver och andra släkten återigen mot varandra och attackerar människorna. Medan allt mer växande grupper gör sig redo för strid, är hotet om ett fullständigt krig större än någonsin.

Alvblod

I mer är hundra år har människor, dvärgar, gnomer och alver levt tillsammans i fred. Men tiderna har förändrats, den falska tryggheten är slut och nu strider släktena igen – och de skonar varken varandra eller sina egna. I denna turbulenta tid kommer ett barn till världen, ett barn som ska uppfylla en uråldrig profetia. Ciri är arvtagerska till kungariket Cintras tron och den enda överlevande ur sin släkt.

Ödets svärd

Geralt av Rivia är en häxkarl, en man vars magiska krafter och livslånga träning har gjort honom till en lysande slagskämpe och en skoningslös lönnmördare. Men han är ingen vanlig mördare: han jagar de brutala fiender som plundrar landet och attackerar oskyldiga. "Ödets svärd" består av löst sammansatta kronologiska berättelser i vilka vi följer Geralt i hans strid mot allt från vidunderliga monster och demoner till mäktiga kungar och förföriska häxor.

Den sista önskningen

Geralt av Rivia är en häxkarl, en man vars magiska krafter och livslånga träning har gjort honom till en slagskämpe och en skoningslös lönnmördare. Men han är ingen vanlig mördare: han jagar de brutala fiender som plundrar landet och attackerar oskyldiga. Den sista önskningen består av sju noveller som växlar mellan en nutid.